Havner i Norge

Fra havn til havn

Norge har som kjent en langstrakt kystlinje, og tusenvis at byer og fiskevær. Har du nettopp skaffet deg båt, kan du også bli en av dem som seiler fra havn til havn. Havne-fasilitetene i har i de senere årene blitt mye bedre. Det er viktig for en båtferie i hjemlandet.

Hvorfor havneferie

Noe av det beste med havne-ferie er miljøet. Det blir som å samles til danseband-festival på Lillehammer. Alle har samme verdier og interesser, og det er lett å slå av en prat og få nye bekjentskaper.

Havne-ferie gir alle ombord et mål for dagen. Enten man vil ta en ekstra dag i den flotte byen de kom til, eller farte videre med en ny havn i sikte. Det er mange ting man bør tenke på når man skal ankre opp ved en havn.

Fendere, stag og en porsjon tålmodighet

Man må passe på å fendre båten før man smyger seg inn mellom båtene og passe på her og der. Du bør kanskje øve på å gå i havn noen ganger først. Det yrer av liv på de norske havnene i år, så vær forberedt og ikke minst, ha en fantastisk sommerferie.

Å bunkre opp i havn er et begrep mange ikke kjenner så godt. Men det handler blant annet om å handle inn det man trenger for neste ferd. Har du en liten båt må du kanskje tenke på å handle inn små innkjøp av gangen, og alltid ha det mest nødvendige ombord. Drikkevann er en slik ting. Men det er alltid godt med litt snacks også.

Leave a Reply