Sjølivet i Norge

Kysten i Norge

Som vi nevnte så var det over 2500 mil med kystlinje i Norge. Da tar vi ikke med de store fjerne øyene. Men når det er sagt, det er altså over 10 kilometer kystlinje for hver kilometer i landet.

Kysten dekkes av over 280 kommuner i Norge, som befinner seg i 9 ulike fylker fra nord til sør. Her fins det over 230.000 (!) øyer og over 80.000 holmer og skjær. Kysten i Norge er helt utrolig og veldig variert.

Noen steder langs kysten

Sørøya i Finnmark

Natur i Finnmark er vidder og hav. Idylliske Sørøya byr på et havområde som er regnet som et av verdens mest fiskerike.

Lofoten i Troms

Lofoten er et Norge i miniatyr, bare enda mer spektakulært. Her kan man spille golf, sykle, bade og dra på hav-safari. Et av landets beste turistområder.

Træna i Nordland

Under den vakre toppen finner man en idyllisk øy med fiskevær og en slette hvor festivalen arrangeres hver år.

Stokkøya i Trøndelag

Stokkøya på Fosenhalvøya er en av Trøndelags fineste strender. Idyll og bohemsk miljø med tusenvis av muligheter for innbyggere og turister.

Runde i Møre og Romsdal

Runde er en unik øy i havgapet. Her finner man lundefugl og gullskatter. En sted hvor man kan nyte havet på en fantastisk måte.

Sogndal ligger helt innerst i Sognefjorden og er et perfekt utgangspunkt for dette fylket. Hvor man vil dra spiller ingen rolle. Mer majestetiske fjell og mystiske fjorder finnes ingen andre steder i landet.

Jæren i Rogaland

Jæren er en kant mot Skagerrak. Her finner man perfekte forhold for surfing og badeliv. Hoteller og resorter fins som perler på en snor langs hele denne kysten.

Lista Fyr i Agder

Agder er vårt sørligste fylke hvor temperaturene er sydlandske og naturen idyllisk. Her finner vi blant annet Lista Fyr og de vakre strendene og svabergene. Det er vakkert, bedagelig og tilgjengelig.

Ula i Vestland og Telemark

Ula badestrand er en familie-badestrand. Idyllisk ved Larvik badet i sol. En av mange hundre fine camping og teltplasser med tilliggende badestrand.

Huk i Viken

Huk er en by-badestrand midt i Oslo. Tigerstaden omfavner landets beste bade -og båtlivs-områder med Oslofjorden som springbrett.

Hvor vil du dra

Norge byr på masse spennende langs kysten. Det du ser etter fins garantert blant 25.000 kilometer kystlinje og skjærgård.

Leave a Reply