Sjølivet i Norge

Innsjøer og elver i Norge

Vi skal se på noen innsjøer og elver i Norge. Her fins det utrolige rekreasjonsmuligheter med fisking, bading, dykking og ekstremsport. Man trenger ikke båt her, men har man en farkost, så kan man få helt unike opplevelser som man ikke får noen andre steder i landet.

Noen innsjøer:

Mjøsa

Mjøsa ligger i Innlandet og er landets største innsjø. Det fins flere omliggende byer langs Mjøsa, slik som Eidsvoll, Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Midt mellom Oslo og Oppdal utgjør Mjøsa et stort potensial for turisme og næringsliv. Mjøsas Skibladner er kanskje det mest legendariske dampskipet i landet.

Røssvatnet

Røssvatnet er også landets dypeste innsjø. Den ligger i Hattfjelldal i Nordland og ligger i vakre omgivelser. Man kan finne bevis for bebyggelse her siden steinalderen, hvor man kan få guidet tur for å se på bostedene. Innsjøen har den største innsjø-øya i Norge, nemlig Røssvassholmen.

Femunden

Femunden ligger på grensen mot Sverige i fylkene Trøndelag og Innlandet. Her kan man finne roen med padling, fiske og friluftsliv. Femunden er vert for Femundsløpet, et hundeløp midtvinters.

Noen elver:

Orkla

Orkla er en elv som renner fra Orkelsjøen ved Oppdal til utløpet ved Orkanger. Denne elva er perfekt for laksefiske og friluftsliv. Man må nok ha fiskekort for å fiske her, og det gjør tusenvis av fiskere hvert år.

Numedalslågen

Dette er en elv i Vestfold og Telemark. Elva er mest kjent for å være fin for tømmerfløting, men den er også regulert for energiutnytting i dag. Likevel er Numedalslågen fortsatt idyllisk og fin å ferie ved.

Stjørdalselva

Stjørdalselva eller Stori går mellom Meråker og Stjørdal, og er en flott lakseelv. Her starter sesongen i juni og slutter i august. Mange elsker å reise hit via tog, da veien til idyllen er i kun kort avstand fra stasjonen.

Leave a Reply